Fastighetsbeteckning - Massor med fastighetsbeteckning

Kul om Fastighetsbeteckning

Roligt om fastighetsbeteckning

En hel del om fastighetsföretag och fastighetsägare kan du få reda på ur fastighetsregistret om du har fastighetens beteckning eller adress. Det finns även en hel del kul att läsa om fastigheter om man tittar på gamla dokument och ritningar. Sverige har arbetat länge med att ha ordning och struktur i på våra fastigheter eftersom det är viktigt att veta vem som är den rättmätige ägaren till en fastighet.

Geometriska jordeböckerna

Geometriska jordeböckernaDe geometriska jordeböckerna från år 1630 som finns i Riksarkivet är de äldsta storskaliga kartorna vi har i Sverige om fastigheter.

Skifteskartor

SkifteskartorSkifteskartor var kartor som började framställas 1750 och som även en bit in på 1900-talet förfinades och utvecklade. Dessa skifteskartor finns i Lantmäteristyrelsens kartarkiv.

Sveriges största skogsfastighet

Sveriges största skogsfastighetSveriges största skogsfastighet hade ett utgångspris på 150 miljoner kronor när den såldes 2015. Det hade varit något!

Sveriges minsta fastighet

Sveriges minsta fastighetSveriges minsta fastighet finns på Gotland och består av ett gårdskors med 6 kvadratmeter mark. Priset, bara 500 000 kr.


Mer fakta om Fastighetsbeteckningar

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om fastighetsbeteckningar och fastighetsregister men också en del intressant info om fastigheter och fastighetsmäklare.

Meny - Fastighetsbeteckning
Till förstasidan på www.fastighetsbeteckning.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeUtomlandsFöretagNyheter